Mary Lim

Saturday, September 05, 2015

mx: 15 activity scenarios

Here are 15 features that speak to our audience:
  • Problem 1: Lack of control over what you're listening to
    • Solution: Being able to "create" your own sounds by overlapping sounds from different locations
    • Example: Someone in New York is listening to the streets of Beijing, a forest in Colorado, etc. all at one time
  • Problem 2: The device may be intrusive/distracting from daily life
    • Solution: Making the device small, discreet
    • Example: A lawyer while working at his/her office wants to tune in on the device, but doesn't want to seem distracted
  • Problem 3: A lack of an outlet for stress/anxiety/fatigue/business
    • Solution: Being able to only hear certain types of sounds of their choice based on mood
    • Example: A teacher who is drawn towards natural sounds wants to relax and zone out, so listens to sounds of the beach during his/her lunch break
  • Problem 4: A long-distance relationship seeking for an authentic way to connect to share an experience
    • Solution: Being able to broadcast in real-time and share sounds they collected/recorded throughout their day
    • Example: One friend in Hawaii wants to connect with their friend in Kansas City, so they share their sound log for the day
  • Problem 5: Feeling disconnected from other listeners
    • Solution: Listener feedback - a tracker of the number of those tuning in
    • Example: Being able to compile sounds together and knowing somebody borrowed your sound (similar to Pinterest)
  • Problem 6: Not being able to listen to sounds in large spaces
    • Solution: A speaker which broadcasts the sound in the whole space
    • Example: A mom getting ready for work in a rural town and wants to listen to the sounds of a bustling city
  • Problem 7: Not knowing what you want to listen to
    • Solution: A selection of certain areas/locations that match the user's mood with a short questionnaire
    • Example: The user wants a way to pinpoint their emotional state, so fills out a short questionnaire about how they're feeling and the device prompts them to suggested sounds
  • Problem 8: Not being able to connect with people internationally
    • Solution: Qualities of the device change according to each person's needs/preferred look & feel in different countries
    • Example: In America, the device would be geared towards their aesthetic and would differ from that of Japan
  • Problem 9: Not being able to know for sure if the sound is real/authentic
    • Solution: Having the option to actually talk with another listener
    • Example: A user overhears a song they like in Hong Kong and wants to ask the other user what song it is through clicking a "Let's Chat" button
  • Problem 10: Not being made of sustainable materials - looking too high tech
    • Solution: Make the product out of something recycled, sustainable
    • Example: The device can be attached to pre-existing headphones/earphones/tech or be made out of recycled plastic/wood
  • Problem 11: Since the device will be small, it can be easily lost, dislocated
    • Solution: The device is trackable, and connects to other technology
    • Example: Someone loses their device, and tracks it down with their iPhone
  • Problem 12: The issue of privacy
    • Solution: The device can differentiate between voice and ambience
    • Example: Somebody's riding the bus and wants to capture the sounds the bus is making, not the conversations going on around them
  • Problem 13: People wanting to customize their device
    • Solution: The device comes in different colors/materials and the application has different default states for different moods/states (working, relaxing, sleeping)
    • Example: Someone is relaxing and they open the app and according to their state, the device plays relaxing sounds
  • Problem 14: The discrepancy between what sounds are played and the person's current state
    • Solution: The device can track a person's heartbeat in order to cater to their sound needs
    • Example: Someone is running late to work, and finally arrives at their destination, so needs to recuperate - so the device plays music to rest their heartbeat
  • Problem 15: The device cannot be used for different purposes (research)
    • Solution: The app gives the user facts about the location and culture through making its own infographs 
    • Example: Someone is researching about New York, and wants to know who is listening in in New York
TWO SCENARIOS
the device can be customizable in all senses of the term, so one can choose the look and also filter the sounds by emotion/location or receive a random sound in real-time
the device also will not intrude on everyday life, but will be fluidly assimilated into it through its appearance and size – it will be small and portable 

SITEMAP


No comments:

Post a Comment